Elektrische bakfietsen

Elektrische bakfietsen vormen een groot onderdeel van ons assortiment, perfect voor gezinnen en ondernemers die comfort en milieubewustzijn waarderen. Met een breed scala aan modellen en merken bieden wij de ideale elektrische bakfiets die past bij jouw specifieke behoeften. Laat ons je begeleiden naar de juiste keuze en stap over op een groenere en efficiëntere manier van vervoer!

Populaire Bakfietsen

Urban Arrow

Family Active Plus Disc Zwart
€ 4.499,- € 5.299,-

Urban Arrow

Family Cargo Line € 0,-

Urban Arrow

Family Performance Essential Smart Wit
€ 4.999,- € 5.999,-

Bekijk alle

Bakfietsen

Bekijken

2 wieler bakfiets

De tweewieler heeft één wiel voor of onder de bak en een wiel achter, eigenlijk net zoals een gewone fiets. Hierdoor is deze lichter en lekker wendbaar. Tweewielers bieden een natuurlijker rijgevoel en zijn vaak lichter en compacter dan hun driewielige tegenhangers.  

3 wieler bakfiets

Er wordt wel eens gezegd dat een elektrische driewieler stabieler is dan een tweewieler. Een driewieler heeft 2 voorwielen, dus in theorie valt deze minder snel om, bijvoorbeeld bij een flinke storm of gladheid. Voordeel is dat de driewielbakfietsen over het algemeen een ruimere bak hebben en dus meer kunnen vervoeren. De kwaliteit, stabiliteit en stevigheid van een 2- en 3-wieler doen niet onder voor elkaar en ze zijn ook in het dagelijkse leven beiden super praktisch en veilig. Bij grote instabiele lading is een driewieler een uitkomst. Verliefd op de uitstraling van een driewieler? Dan hebben we deze gelukkig ruim op voorraad in onze winkel en webshop!

Cargo bakfiets

Geen dieselmotoren meer in de stad? De oplossing is een elektrische bakfiets, waarop jij razendsnel van A naar B fiets in de stad. En dat de hele dag door. Bezorg pakketjes, maaltijden of koelverse producten gewoon met de bakfiets. Bekijk alle cargo elektrische bakfietsen. 

Bakfiets voor kinderen

Een elektrische bakfiets biedt plaats tot 4 of zelfs 5 kinderen. En als je je kinderen vervoert, wil je zeker weten dat het veilig is. De bakfietsen die je bij ons in de showroom en webshop vindt zijn dan ook bakfietsen van merken waar we op vertrouwen, zoals Urban Arrow, Riese & Müller, Johnny Loco en Tern.

Bakfiets voor hond

Hoe heerlijk is het als je met je vrolijke viervoeter(s) op pad kan. Naar het bos, het strand of een heuse citytrip. Net waar jouw hond blij van wordt. Neem hem mee naar waar jij wilt! Let erop dat je een fiets koopt met bak die groot genoeg is voor je hond. Ontdek ons assortiment elektrische bakfietsen voor honden en kom ze samen met je trouwe makker proberen.

Bakfiets keuze hulp

Welke elektrische bakfiets past bij mij?

Op zoek naar een elektrische bakfiets die perfect bij jou en je gezin past? En dan van een betrouwbaar A-merk? Dan zit je bij ons goed. Hierbij is het essentieel om rekening te houden met verschillende aspecten om de beste bakfiets te kiezen die bij jouw wensen past. Ga je voor een bakfiets met twee of drie wielen? Voor welk doel gebruik je de bakfiets? Voor het vervoeren van kinderen, voor goederen of wellicht wel voor het vervoeren van je hond. Wij leggen het hieronder uit!

Aandachtspunten bij aanschaf van een elektrische bakfiets

Houd rekening met een aantal aspecten voor het kopen van een elektrische bakfiets. Ga na waarvoor jij de bakfiets wil gebruiken:

 • Bakfiets met 2 of 3 wielen
 • Bakfiets voor kinderen
 • Bakfiets voor je trouwe viervoeter
 • Bakfiets voor transport

Bakfiets voor de kinderen

Als je je kinderen vervoert, wil je zeker weten dat het veilig is. De fietsen die je bij ons in de showroom en webshop vindt zijn dan ook bakfietsen van merken waar we op vertrouwen, zoals Urban Arrow, Riese & Müller, Tern en Johnny Loco.

Overweeg je om een elektrische bakfiets aan te schaffen om samen met je kids op pad te gaan, let dan op de volgende veiligheidsaspecten:

 • Zichtbaarheid: overweeg een witte fiets in plaats van een zwarte fiets. Wit is beter zichtbaar in het verkeer, zeker in het donker.
 • Lichten en reflectoren: bekijk ook de aanwezigheid van lichten en reflectoren op de fiets. Veel bakfietsen hebben reflectoren aan de voorkant van de bak, zodat je extra goed zichtbaar bent.
 • In- en uitstappen: wil je dat je kinderen zelf kunnen in- en uitstappen? Let er dan op dat je fiets stabiel is. Het fijnste is het om dit een keer in het echt te ervaren, bijvoorbeeld bij ons in de showroom.
 • Gordels en zitplekken: in elektrische bakfietsen zitten een aantal zitplekken en gordels. Let er op dat je kinderen die gebruiken wanneer je fietst.

Een elektrische bakfiets heeft plaats voor 4 of zelfs 5 kinderen. Hou er daarbij wel rekening mee, dat er soms één kind dan achterop op een fietsstoeltje moet plaatsnemen. Over het algemeen kan je 3 tot 4 kinderen in de bak laten plaatsnemen en 1 kind achter op de fiets, in een fietsstoeltje.

 

Bakfiets voor je trouwe viervoeter

Hoe heerlijk is het als je met je vrolijke viervoeter(s) op pad kan. Naar het bos, het strand of een heuse citytrip. Net waar jij en jouw hond blij van worden. Let erop dat je een fiets koopt met bak die groot genoeg is voor je hond. Een klein tot middelgrote hond zal in vrijwel alle bakken passen, maar een groter ras, zoals een herder of grote labradoodle heeft echt wat meer ruimte nodig. En wie weet, neem jij op den duur een tweede hondje, dan wil je ze natuurlijk wel beide meenemen!

Er zijn een aantal populaire elektrische bakfietsen onder de hondenliefhebbers, waaronder:

 • Urban Arrow Shorty: erg geliefd bij de hondeneigenaren met kleine honden.
 • Soci. Bike: een makkelijk opstapje aan de voorkant, laat je hond zelf in en uitstappen. Ideaal voor de kleine tot middelgrote hond.
 • Riese & Müller Load, Packster en Transporter: je herdershond kan gelukkig ook mee in deze Riese & Muller bakfietsen.

 

Bakfiets voor transport

Geen dieselmotoren meer in de stad? De oplossing is een elektrische bakfiets, waarop jij razendsnel van A naar B fiets in de stad. En dat de hele dag door. Bezorg pakketjes, maaltijden of koelverse producten gewoon met de bakfiets. Denk bijvoorbeeld aan de Urban Arrow Shorty, waarin je ook koelverse producten of warme maaltijden kan vervoeren. Of ga voor de Riese & Müller Packster of Transporter waar je een grote laadruimte hebt voor pakketjes, gereedschap of andere bedrijfsmiddelen die je naar je klant kan transporteren. 

Het grootste voordeel van een elektrische transportfiets?

Je bent sneller op locatie in de stad. Daar waar auto’s verboden zijn, mag jij gewoon fietsen. Je kan lekker binnendoor en daardoor win je tijd. Je behaalt meer stops dan met de auto, bent duurzamer én ook nog in beweging.  Een win-win-win… WIN situatie voor jou, je bedrijf, je klant en het milieu.  

Een elektrische transportfiets wordt ook wel een cargo bakfiets genoemd. Bekijk hier al onze modellen.