De Riese & Müller bakfiets: het neusje van de zalm

We gaan er niet omheen draaien, of fietsen... Riese & Müller is de top van de elektrische (bak)fietsen. Het zijn de premium fietsen, ze zijn de kers op de taart en het neusje van de zalm in één. Als je verzekerd wilt zijn van een geweldige fietservaring die gepaard gaat met oersterke kwaliteit, de nieuwste technologie én sportiviteit, dan is Riese & Müller de fiets voor jou. Je boodschappen voelen zich comfortabel en je kinderen worden jaloers. Ook hebben we een transportfiets die zeer geschikt is voor de zakelijke markt. 

Populaire fietsen

Riese & Müller

Packster 70 Vario Demo 521
€ 7.498,- € 10.712,40

Riese & Müller

Multitinker Vario
€ 5.949,- € 6.583,70

Riese & Müller

Carrie Vario Intuvia
€ 7.425,60

Bekijk alle

Riese & Müller bakfietsen

Bekijken

Welke Riese & Müller bakfietsen zijn er?

Volgens mij hebben we al duidelijk gemaakt dat we fan zijn van Riese & Müller, maar voor de zekerheid: het merk is van oorsprong ontstaan door een hechte vriendschap tussen twee vrienden die vele fietsreizen hebben gemaakt. Ze zaten regelmatig vast in zware ondergronden als woestijnzand en dachten: dit moet anders! Vanaf 1988 zijn ze begonnen met de ontwikkeling van de eerste Riese & Müller en vanaf toen zijn ze alleen maar gegroeid. Hoewel we het niet aanraden om met een bakfiets de woestuin in te gaan, hebben ze voor elke gelegenheid een supersterke bakfiets ontwikkeld. 

Riese & Müller heeft momenteel de volgende bakfietsen in het assortiment:

  • Load: een heerlijke sportieve bakfiets met een compacte of meer uitgebreide laadvermogen, biedt ruimte voor 2 of 3 kinderen, afhankelijk van het model. 
  • Packster: deze fiets heeft is qua model iets meer gericht op de familie en biedt ruimte voor 2 of 3 kinderenn, afhankelijk van het model.
  • Transporter: de eerste echte cargo transportfiets van Riese & Müller die zowel te gebruiken is als voor praktische ladingen als uit te breiden is met kinderzitjes tot 3 kinderen. 
  • Carrie: op zoek naar het gemak van de bakfiets, zonder met een heel ding door de stad te hoeven fietsen. Dan is de Carrie voor jou, met een inklapbare stijlvolle bak die zoveel mogelijk ruimte geeft in een zo klein mogelijke bak.
  • Multithinker: als je van net even anders houdt, of niet kan wennen aan de bak voorop. Achterop is ruimte voor 2 kinderen middels kinderzitjes of het bankje, een opbergbox of ruime fietstassen. Voorop kan je nog wat kleine dingen kwijt, zoals een boodschappentas of rugzak. 

Ontdek welke Riese & Müller bij je past met de gratis FietsWijzer

Omdat er vele smaken, wensen en mogelijkheden zijn in de fietswereld, hebben we een eigen FietsWijzer gemaakt. Je beantwoord een paar simpele vragen en binnen een minuut heb je een aantal fietsen die bij jou passen. Bekijk vervolgens de specs of boek een proefrit in met een van de fietsen. Lekker makkelijk! 

Wil je liever direct advies of je vragen kwijt aan een van onze fietsspecialisten? Neem contact met ons op of kom lnsgd in onze showroom

Wat maakt Riese & Müller zo baanbrekend?

De Control Technology van Riese & Müller 

Deze premium fietsen zijn al vanaf het eerste moment uitgerust met Control Technology. Maar wat is het? En waarom is het onmisbaar? 

De Control Technology bestaat in de basis uit een geoptimaliseerde verende voorvork en meeverende bagagedrager. Deze twee elementen vormen de kern van deze technologie. Vibraties en harde stoten door ongelijke wegen zoals kasseigen of stoeprandjes worden als het ware 'glad gestreken'. Dit bevordert de veiligheid van jezelf bij een zwaar beladen fiets, zorgt voor meer grip en optimaal comfort. Zitten je kinderen achterop of in de bak? Ook zij ervaren de voordelen van een fiets met Control Technology ten opzichte van een fiets zonder deze technologie. 

Altijd je fiets terugvinden met RX Connect

Na aanschaf van een Riese & Müller bakfiets krijg je de mogelijkheid om een jaar lang gratis gebruik te maken van de RX Connect. Een app die je op je telefoon installeert en je meldingen geeft wanneer de fiets verplaatst of verwijderd wordt. Uiteraard zet je de fiets ook nog gewoon fysiek op slot, maar het geeft net dat beetje extra veiligheid. Na dat jaar kan je ervoor kiezen om tegen betaling gebruik te blijven maken van de app, of niet. De keuze is aan jou. 

Elektrische Riese & Müller bakfiets voor 2 of 3 kinderen

Riese & Müller heeft in de verschillende series verschillende soorten fietsen die geschikt zijn voor het vervoeren van de kinderen. Ben je op zoek naar een 'regulier' bakfietsuiterlijk met een ruime bak? Kies dan voor de Load serie of de Packster. De Packster serie heeft altijd ruimte voor max. 3 kinderen in de bak. De Load serie heeft ruimte voor 2 of 3 kinderen in de bak. 

De grootste verschillen tussen de Load en de Packster? 

De Load heeft een meer sportief uiterlijk met strakke lijnen. En hoewel Riese & Müller over het algemeen sportiever zit dan bijvoorbeeld een Urban Arrow bakfiets, komt de Packster qua uiterlijk toch redelijk in de buurt van andere ''family'' fietsen. Bekijk alle Packster en Load fietsen.

De compacte inklapbare bakfiets

Als je denkt dat het niet slimmer kan, komt Riese & Müller om de hoek kijken. Zo'n grote bakfiets is mooi en handig, maar soms heb je minder ruimte of wil je niet altijd met zo'n heel ding over straat. Daar bedachten ze wat op; de Carrie. Een bakfiets met optionele Flex Box of Cargotas. De box kan je inklappen en uitklappen voor extra ruimte wanner het nodig is. De Cargotas is ideaal voor het vervoeren van boodschappen of de picknick op het moment dat je op een warme dag lekker gaat picknicken. 

Hoeveel ruimte is er voor de kinderen? Er is ruimte voor twee kleinere kinderen of één groter kind in de box, maar achterop kan je een kinderzitje plaatsen. 

Bekijk de Carrie Vario,

Samen met je avontuurlike viervoeter op pad

Wil je samen op pad met je hond? Het bos in, de duinen, het park of zelfs op vakantie de bergen in? Dan is de Riese & Müller de fiets voor jou en je hond. Met de stevige banden die zowel grip hebben op asfalt als lichte bospaden ben je met een bakfiets als deze verzekerd van een avontuurlijke en sportieve vakantie. Kies ook in dit geval voor Riese & Müller Load of Packster en geniet samen van de natuur! 

Hondenweer? Dat bestaat niet als je een hond hebt. Kies voor een regen- en zonnekap en ga op pad in elk weertype. Bekijk alle Packster en Load fietsen.

Een bakfiets, maar dan net even anders: de Multithinker

Deeze bakfiets kan je eigenlijk niet echt een bakfiets noemen. In plaats van een bak voorop, fiets je met een lange bagagedrager die geschikt is voor 1 of 2 kinderen en eventueel wat boodschappen. Het voordeel? Je behoudt het natuurlijke fietsgevoel van een gewone fiets omdat je geen bak voor op hebt. Hou wel rekening met een iets langere kont. 

De Multithinker is een compact, smalle fiets die weinig opbergruimte nodig heeft. En wist je dat je er zelfs een fietsaanhanger achter kan hangen, bijvoorbeeld een hondenwagen of lichte bepakking kampeerspullen! Bekijk hier de Multithinker fietsen

De Riese & Müller bakfiets leasen: zakelijk of particulier

Wil je als particulier of als ondernemer een Riese & Müller fiets leasen? Dat kan! Wij werken al jaren samen met een betrouwbare partners zodat particulieren en ondernemers voordelig een nieuwe elektrische fiets kunnen leasen of kopen. 

Een Riese & Müller fiets leasen op de zaak of als ondernemer

We hebben drie mogelijke opties voor het leasen van een fiets als ondernemer. 

  1. Zelf zakelijk leasen voor eigen gebruik

  2. Lease een fiets van de zaak voor werknemer

  3. Koop een fiets van de zaak voor werknemer

Meer weten over het leasen van een fiets als ondernemer? Lees het hier. 

Riese & Müller als leasefiets voor jou als particulier

Als particulier genieten van een van de Riese & Müller bakfietsen? Ook dat kan! Alle modellen zijn te leasen. Je fietst voor een vast laag maandbedrag per maand een gloednieuwe fiets en je kan volledig worden ontzien in onderhoud, reperatie, verzekering, schade en pechhulp.

Ontdek meer over het leasen van een fiets als particulier, of neem direct contact met ons op.

Boek een gratis proefrit of kom langs voor advies

Ben je net zo enthousiast over de Riese & Müller als wij dat zijn, maar wil je de fiets het liefst nog even in het echt proberen? Dat snappen wij. Kom langs in onze showroom en maak een gratis proefit. We staan daar voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. 

Je kan ons ook bereiken via Whatsapp, mail of de telefoon