Driewieler bakfietsen 

Op zoek naar een super praktische en veilige bakfiets? Kies dan voor de driewieler bakfiets. Bang dat er niet genoeg ruimte is? Daar hoef je je met de driewielerbakfiets geen zorgen over te maken, want deze heeft een mega ruime bak. Ontdek welke driewieler bakfiets ideaal is voor jou en waar je op moet letten bij het aanschaffen ervan.

Populaire fietsen

Soci.Bike

Compact Bakfiets
€ 4.749,- € 5.499,-

Riese & Müller

Transporter2 85 Vario
€ 6.599,-

Johnny Loco

E-Cargo Brighton 5.2 Steps
€ 3.999,- € 4.999,-

Bekijk alle

Driewieler Bakfietsen

Bekijken

Bakfiets keuzehulp

Welke 3 wieler bakfiets past bij mij?

Elke dag veel spullen moeten verplaatsen, zelfs als het stormt of de wegen glad zijn, vraagt om een stevige bakfiets die bestendig is voor dit soort weersomstandigheden. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over welke driewielerbakfiets je kiest. Waarvoor ga je hem gebruiken? En wat zijn je behoeften? We leggen het je hieronder uit.

Alles wat je moet weten over de driewieler bakfiets

 • Voordelen driewieler bakfiets
 • Bakfiets voor kinderen en hond
 • Bakfiets voor transport
 • Verschillen riem- en kettingaandrijving

Wat zijn de voordelen van een driewieler bakfiets?

Een driewieler bakfiets biedt verschillende voordelen ten opzicht van een tweewieler, waaronder:

 • Stabiliteit: Dit is een van de belangrijkste voordelen van een driewieler bakfiets. Met een extra wiel aan de voorkant is de bakfiets zeer stabiel, zelfs wanneer deze zwaar beladen is of tijdens stormachtig weer. We merken dat dit vooral fijn is voor mensen die wat minder kracht hebben of het toch wel spannend vinden om met een volle bak te rijden. Een extra wiel kan dan extra veilig voelen.
 • Minder kracht inspanning nodig bij het stilstaan: Bij een tweewieler bakfiets moet de bestuurder constant evenwicht bewaren wanneer de fiets stilstaat, bijv. voor het stoplicht. Dit kan voor mensen met verminderde kracht lastig zijn. Een driewieler biedt meer stabiliteit bij het stilstaan, waardoor de bestuurder minder krachtinspanning hoeft te leveren en meer ontspannen kan wachten.
 • Hippe retro look: een driewieler bakfiets heeft een uniek uiterlijk, zoals een hippe retro look of met een zit als op de omafiets: net iets meer recht op. De tweewielers hebben vaak een iets meer sportieve look.

Kortom, terwijl tweewieler bakfietsen hun eigen voordelen hebben, bieden driewielers een aantal unieke voordelen die ze aantrekkelijk maken voor mensen die op zoek zijn naar extra stabiliteit, laadvermogen en gebruiksgemak.

Bakfiets voor de kinderen of de hond

Een driewieler bakfiets voor kinderen of honden biedt een unieke combinatie van gezelligheid en praktisch transport. Of je nu kinderen veilig naar school wilt brengen of samen met je trouwe viervoeter een ontspannen ritje door het park wilt maken, een driewieler bakfiets is een uitstekende keuze.

Met ruime opbergmogelijkheden en comfortabele zitplaatsen voor je kinderen of je hond, hoef je je geen zorgen te maken over beperkte ruimte. De ruime bak van de driewieler biedt niet alleen plaats voor je kinderen maar ook voor meerdere vriendjes of zelfs twee honden, boodschappen of schooltassen.

Kijk bijvoorbeeld eens bij de Johny Loco bakfiets, een heerlijke hippe bakfiets met drie wielen en een ruime bak voor kinderen, de hond of boodschappen. Of bekijk hier alle driewieler bakfietsen

Wil je meer weten over de bakfiets voor de hond of de bakfiets voor kinderen? Bekijk onze Driewieler Bakfiets voor honden of Driewieler Bakfiets voor kinderen

Bakfiets voor transport

Het transporteren van goederen op een efficiënte manier binnen jouw bedrijf? Een driewieler bakfiets is dé oplossing waar je naar op zoek bent. Zo hebben we bijvoorbeeld de Urban Arrow Tender, een bakfiets met voorop twee stevige wielen die hetzelfde zijn als van een Renault Kangoo. Dát is pas een stevige cargo transport fiets met veel laadvermogen. 

Met zijn stabiele constructie en ruime bak biedt de driewieler bakfiets de perfecte oplossing voor het vervoeren van kleine tot middelgrote ladingen door drukke stadsstraten, zonder gedoe met parkeerplaatsen of het staan in files. Of het nu gaat om het leveren van pakketten voor je webshop, het bezorgen van verse producten voor je lokale winkel of het vervoeren van catering voor een evenement, een driewieler bakfiets biedt het allemaal. Ontdek nu onze driewieler bakfiets voor transport en geef je bedrijf een boost met een snelle, efficiënte en milieuvriendelijke transportoplossing!

Lees hier nog meer over de aanschaf van een bakfiets voor transport.

 

Welke type aandrijving: riemaandrijving of kettingaandrijving

Twee- en driewieler bakfietsen hebben een riemaandrijving of een kettingaandrijving. De keuze hangt af van verschillende factoren, waaronder persoonlijke voorkeur, onderhoudsgemak, duurzaamheid en aanschafbudget.

Riemaandrijving biedt enkele voordelen ten opzichte van kettingaandrijving, zoals:

 • Kosten: een riemaandrijving is duurder in aanschaf, maar vraagt minder onderhoud en is daarin dus voordeliger. Moet je de riemaandrijving vervangen? Dan kan dat duurder zijn dan een kettingaandrijving. 
 • Onderhoudsarm: Riemen hoeven niet gesmeerd te worden en zijn minder gevoelig voor vuil. Lekker makkelijk! 
 • Geen roestvorming: Omdat riemen van materialen zoals rubber of carbon zijn gemaakt, zijn ze vaak niet vatbaar voor roestvorming, wat kan optreden bij kettingen als ze niet regelmatig worden onderhouden.

Aan de andere kant heeft kettingaandrijving ook zijn voordelen, waaronder:

 • Kosten en onderhoud: een kettingaandrijving is vaak goedkoper in aanschaf, maar kost meer aan onderhoud, zoals het tussentijds smeren. Moet je de ketting tussendoor vervangen? Dan is dat goedkoper dan bij riemaandrijving. 
 • Flexibiliteit: Kettingsystemen zijn vaak iets flexibeler als het gaat om aanpassingen en het gebruik van verschillende tandwielverhoudingen, wat handig kan zijn als je bepaalde eisen hebt of als je de versnellingen wilt aanpassen aan verschillende gebieden.

Kortom, zowel riemaandrijving als kettingaandrijving kunnen geschikt zijn voor een driewieler bakfiets, en de uiteindelijke keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur, het verwachten gebruik en je bereidheid om onderhoud uit te voeren. Kom je liever langs in de showroom van Fluit of telefonisch contact voor advies, wij staan altijd voor je klaar!