Elektrische cargo en transport bakfiets

Bezorg pakketjes, maaltijden en meer met gemak en snelheid! Maak het jezelf gemakkelijk met onze elektrische cargo bakfiets. Efficiënt én duurzaam. Ontdek de vrijheid van moeiteloos bezorgen. Bekijk ons assortiment nu bij ons in de showroom en ervaar het gemak van onze elektrische transport bakfiets.

Populaire fietsen

Urban Arrow

Cargo XL
€ 5.499,-

Urban Arrow

Tender 1000
€ 8.299,-

Riese & Müller

Transporter2 85 Vario
€ 6.599,-

Bekijk alle

Elektrische Cargofietsen

Bekijken

Waar moet ik op letten bij het kopen van een cargo bakfiets?

  • Wat zijn de voordelen van een cargo bakfiets?
  • Twee wielen of drie wielen?
  • Laadcapaciteit van de cargo bakfiets?

Het grootste voordeel van een cargo bakfiets?

Daar waar auto’s verboden zijn, mag jij gewoon fietsen. Onze elektrische cargo bakfietsen bieden de ideale oplossing voor makkelijk bezorgen op plekken waar auto’s niet kunnen komen. Met de bakfiets behaal je meer stops dan met de auto, en dat alles terwijl je duurzaam bezig bent én in beweging blijft. Het is een win-win situatie voor jou als bezorger, je bedrijf én je klanten. Wil je de voordelen van onze cargo bakfietsen nou graag zelf ontdekken, kom dan langs in onze showroom.

Twee wielen of drie wielen?

Cargo e-bikes en transportfietsen zijn er in de tweewieler en driewieler variant. Wil je een bakfiets die tot 250 kilogram vervoert, dan heb je de keuze tussen een tweewieler en driewieler van verschillende merken zoals Urban Arrow, Riese & Müller, Johny Loco, Tern en Soci.bike.

Wil je meer dan 250 kilo vervoeren? Dan ga je naar een echte cargo transportfiet, zoals de Urban Arrow Tender. Deze kan tot 600 kilogram vervoeren. 

Tweewielers zijn daarentegen vaak iets wendbaarder en daarmee ideaal wanneer je niet al te zware spullen vervoert op plekken waar wendbaarheid belangrijk is (bijvoorbeeld smalle straatjes in de stad). In onze showroom hebben we zowel driewielers als tweewielers staan. Kom ze gerust proberen tijdens een proefrit om te ervaren wat het verschil is.

Laadcapaciteit van de cargo bakfiets

Bij de zoektocht naar een transportfiets let je natuurlijk op de laadcapaciteit. De laadcapaciteit van een bakfiets verschilt per merk, maar gaat meestal tot maximaal 300 kilogram. De échte cargo transportfietsen kunnen zelfs tot 600 kilogram vervoeren, bijvoorbeeld de Urban Arrow Tender serie. Dat zijn heel wat pakketjes, maar denk dus goed na over de hoeveelheid die je moet vervoeren en de ruimte die je daarvoor nodig hebt. Kies een model dat past bij jouw specifieke behoeften en zorg ervoor de dat laadcapaciteit voldoende is voor het makkelijk vervoeren van al je bezorgingen. Zorg eventueel voor een extra accu, zodat je die tussentijds kan wisselen. Kom bij ons in de showroom om de verschillende opties te bekijken en proberen.

Een riem- of kettingaandrijving?

Bakefietsen hebben een riemaandrijving of een kettingaandrijving. De keuze hangt af van verschillende factoren, waaronder persoonlijke voorkeur, onderhoudsgemak, duurzaamheid en aanschafbudget.

Riemaandrijving biedt enkele voordelen ten opzichte van kettingaandrijving, zoals:

  • Kosten: een riemaandrijving is duurder in aanschaf, maar vraagt minder onderhoud en is daarin dus voordeliger. Moet je de riemaandrijving vervangen? Dan kan dat duurder zijn dan een kettingaandrijving. 
  • Onderhoudsarm: Riemen hoeven niet gesmeerd te worden en zijn minder gevoelig voor vuil. Lekker makkelijk! 
  • Geen roestvorming: Omdat riemen van materialen zoals rubber of carbon zijn gemaakt, zijn ze vaak niet vatbaar voor roestvorming, wat kan optreden bij kettingen als ze niet regelmatig worden onderhouden.

Aan de andere kant heeft kettingaandrijving ook zijn voordelen, waaronder:

  • Kosten en onderhoud: een kettingaandrijving is vaak goedkoper in aanschaf, maar kost meer aan onderhoud, zoals het tussentijds smeren. Moet je de ketting tussendoor vervangen? Dan is dat goedkoper dan bij riemaandrijving. 
  • Flexibiliteit: Kettingsystemen zijn vaak iets flexibeler als het gaat om aanpassingen en het gebruik van verschillende tandwielverhoudingen, wat handig kan zijn als je bepaalde eisen hebt of als je de versnellingen wilt aanpassen aan verschillende gebieden.

Kortom, zowel riemaandrijving als kettingaandrijving kunnen geschikt zijn voor een bakfiets, en de uiteindelijke keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur, het verwachten gebruik en je bereidheid om onderhoud uit te voeren. Kom je liever langs in de showroom van Fluit of telefonisch contact voor advies, wij staan altijd voor je klaar!