Elektrische bakfietsen voor kinderen

Geen zorgen meer over jouw drukke schema, kinderen die ergens moeten zijn, boodschappen en andere verplichtingen die je hebt buiten de deur? Ontdek onze elektrische bakfiets voor kinderen! De bak biedt genoeg plaats voor schooltassen, sportuitrusting, boodschappen en zelfs een vriendje of twee. Maak van elke rit een beleving voor jou en je kinderen. Twijfel je? Kom dan vooral langs bij ons in de showroom, voor een proefrit samen met jouw kinderen.  

Populaire fietsen

Urban Arrow

Family Performance Plus Smart
€ 5.699,- € 6.499,-

Riese & Müller

Packster 70 Vario Demo 967 € 0,-

Johnny Loco

E-Cargo Brighton 5.2 Steps
€ 3.999,- € 4.999,-

Bekijk alle

Elektrische Bakfietsen

Bekijken

Waar moet ik op letten bij het kopen van een bakfiets voor kinderen?

 • Veiligheid: je wilt zeker weten dat je je kids veilig kunt vervoeren. Let dus op de aanwezigheid van goede zitplekken en gordels, maar ook genoeg verlichting en reflectoren.
 • Hoeveel kinderen wil je vervoeren? Je kunt met de bakfiets wel 4 tot 5 kinderen vervoeren, dat is dus ideaal als er een vriendje/vriendinnetje komt spelen. Er zijn bakfietsen met een grotere en kleinere bak. Hou hier dus rekening mee bij de aanschaf van een bakfiets.
 • In- en uitstappen: wil je dat je kinderen zelf kunnen in- en uitstappen? Dan moet je erop letten dat je fiets stabiel is. Ook zijn er bakfietsen met een deurtje, waardoor je niet meer hoeft te tillen, maar de kinderen zelf kunnen uitstappen. Dit kun je een keer ervaren, bijvoorbeeld bij ons in de showroom

Beste elektrische bakfiets voor kinderen

Urban Arrow: Als een van de eerste bakfiets-makers zorgt Urban Arrow voor meer vrijheid en tijd met het gezin, ook op de fiets. Urban Arrow bakfietsen zijn stil, veilig en stijlvol.

Riese & Müller: Vanuit passie en innovatie zijn de meest doordachte familie-e-bikes ontstaan, die passen bij het hedendaagse fietsen. Snel, veilig en milieuvriendelijk met jou kindjes van A naar B.

Tern: Dit is dé compacte en veelzijdige bakfiets, net een tikkeltje anders de genoemde merken hierboven. Je kinderen, tassen of opbergruimte zit achter op de fiets én de fiets groeit mee met jouw gezinssituatie of leven.  

Accessoires voor jouw bakfiets

Jouw bakfiets nog mooier, leuker en praktischer maken, voor eventuele uitbreiding bijvoorbeeld? Dit kan je creëren met al onze accessoires die wij voor je hebben.

 • Zorg voor een regenkap. Zo zitten je kinderen ook met regenachtig weer in de herfst en winter lekker droog zitten! Zelf ook droog blijven? Dan hebben we voor jou de Poncho.
 • Installeer een extra bankje. Meer zitplekken creëren voor een vriendje of eventuele gezinsuitbreiding in de toekomst, dan kun je een extra bankje toevoegen in de elektrische bakfiets.
 • Aanpasbaar aan het gezin met de Maxi-cosi houder. Ook met een baby kan je gebruik maken van de elektrische bakfiets met de speciale Maxi-cosi houder.
 • Regenjas voor over de fiets (Parke Cover). Als je thuis bent  hoef je je met de regenhoes voor over je fiets, geen zorgen te maken over beschadiging of vies/nat worden van jouw elektrische bakfiets. Een hoes die jouw bakfiets beschermd tegen regen, vuil en oncontroleerbare vogelpoep.
 • Bagagedrager met een zitje. Heb je een groot gezin of gaan er dagelijks veel vriendjes mee, dan is er ook nog een mogelijkheid voor een zitje op de bagagedrager. Zo kan je nog meer kindjes of vriendjes vervoeren.
 • Gebruik een opstapje, zo kunnen je kinderen zelfstandig in en uit de bakfiets en kan je ze makkelijk afzetten op plekken, zonder dat je ze eruit hoeft te tillen.

 

Een riem- of kettingaandrijving?

Bakefietsen hebben een riemaandrijving of een kettingaandrijving. De keuze hangt af van verschillende factoren, waaronder persoonlijke voorkeur, onderhoudsgemak, duurzaamheid en aanschafbudget.

Riemaandrijving biedt enkele voordelen ten opzichte van kettingaandrijving, zoals:

 • Kosten: een riemaandrijving is duurder in aanschaf, maar vraagt minder onderhoud en is daarin dus voordeliger. Moet je de riemaandrijving vervangen? Dan kan dat duurder zijn dan een kettingaandrijving. 
 • Onderhoudsarm: Riemen hoeven niet gesmeerd te worden en zijn minder gevoelig voor vuil. Lekker makkelijk! 
 • Geen roestvorming: Omdat riemen van materialen zoals rubber of carbon zijn gemaakt, zijn ze vaak niet vatbaar voor roestvorming, wat kan optreden bij kettingen als ze niet regelmatig worden onderhouden.

Aan de andere kant heeft kettingaandrijving ook zijn voordelen, waaronder:

 • Kosten en onderhoud: een kettingaandrijving is vaak goedkoper in aanschaf, maar kost meer aan onderhoud, zoals het tussentijds smeren. Moet je de ketting tussendoor vervangen? Dan is dat goedkoper dan bij riemaandrijving. 
 • Flexibiliteit: Kettingsystemen zijn vaak iets flexibeler als het gaat om aanpassingen en het gebruik van verschillende tandwielverhoudingen, wat handig kan zijn als je bepaalde eisen hebt of als je de versnellingen wilt aanpassen aan verschillende gebieden.

Kortom, zowel riemaandrijving als kettingaandrijving kunnen geschikt zijn voor een bakfiets, en de uiteindelijke keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur, het verwachten gebruik en je bereidheid om onderhoud uit te voeren. Kom je liever langs in de showroom van Fluit of telefonisch contact voor advies, wij staan altijd voor je klaar!