Elektrische bakfietsen voor honden

Wat is er nou heerlijker dan op pad gaan met je harige viervoeter…? Op pad gaan met je hond in een van onze elektrische bakfietsen! Dat was het enige wat wij konden bedenken. 

Regelmatig komen er hondenmensen bij ons in de winkel die met hun hond of honden op pad willen. Daarom hebben we de meest geliefde elektrische bakfietsen voor hond op een rijtje gezet. En geven we tips mee, waar je op moet letten bij de aanschaf van een e-bakfiets voor jouw hond.

Populaire fietsen

Soci.Bike

Compact Bakfiets € 0,-

Urban Arrow

Shorty Performance Essential
€ 4.499,- € 4.999,-

Johnny Loco

E-Cargo Brighton 5.2 Steps
€ 3.999,- € 4.999,-

Bekijk alle

Elektrische Bakfietsen

Bekijken

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische bakfiets voor je hond?

 • De veiligheid, je hond is van onschatbare waarde, dus let op veiligheidsmaatregelen zoals ogen om een tuig of riem aan vast te maken, een hoes en verlichting
 • De grootte van de bak, hoeveel honden wil je vervoeren en moeten er nog andere spullen bij?
 • Veilig in- en uitstappen in de bakfiets
 • De actieradius van de accu en hoe ver je wilt kunnen fietsen

Een veilige bakfiets voor jou en je hond

Onze bakfietsen zijn allemaal veilig in het verkeer, maar een hond is een levend wezen. Eentje waar je goed op wilt letten. Let dus op een aantal aspecten:

 • Een ring, oog of andere mogelijkheid om de riem of het tuig van de hond vast te maken, zodat de hond niet zomaar in het verkeer terecht komt.
 • Wil je je hond liever los in de bak? Ga dan voor een elektrische bakfiets waar een kap op te bevestigen is. Dat is veilig en ook nog eens fijn als je in de regen op pad wil/moet.
 • Verlichting op de fiets. Zorg dat je altijd goed zichtbaar bent in het donker. De ene fiets heeft meer reflectoren dan de ander, dus let daarop. En zorg altijd voor een lichtje of veiligheidsvestje bij je hond als je in het donker op pad gaat.

De grootte van de bak

Een elektrische bakfiets moet in ieder geval groot genoeg zijn voor je hond, zodat die comfortabel en gemakkelijk kan zitten en eventueel draaien. We hoeven jou niet te vertellen dat een Duitse Heder of Labradoodle een andere ruimte nodig heeft dan een Jack Russel of Chihuahua.

Zoek je een bakfiets voor een middelgrote tot grote hond? Dan hebben we een ruime keuze, zoals de Urban Arrow Family fietsen of een van onze Riese & Müller bakfietsen.

Heb je een kleinere hond en wil je ook liever een iets compacter model? Kijk dan eens naar de Urban Arrow Shorty! Deze is perfect voor het vervoeren van een of twee kleinere honden. We hebben ook nog de Soci.bike, een elektrische bakfiets waar ook een middelgrote hond in zou kunnen, maar ook zeer geschikt is voor de kleinere viervoeters. Of kijk eens naar de bakfietsen van Johny Loco

 

Veilig en gemakkelijk instappen middels opstapje

Heb je een grote hond die te zwaar is om te tillen, dan is het makkelijk als de bak zelf te betreden is door de hond. Sommige bakfietsen zijn uitgerust met een deurtje aan de zijkant, de andere heeft een deurtje aan de voorkant. Zorg er in ieder geval voor dat je hier tijdens de zoektocht naar een geschikte bakfiets op let.

Hoe ver wil je fietsen?

Het is belangrijk om te letten op de actieradius van de accu. Met een accu van 500 kWh kan je met een gerust hart naar het pard om de hoek, naar de supermarkt in de wijk en een keer wat verder weg. Wil je echt de hele dag op pad en allerlei parken en wandelgebieden ontdekken in de natuur of op vakantie? Dan raden we je aan om te kijken naar een grotere accu en eventueel een extra accu aan te schaffen.

Wil je meer informatie en advies over de juiste elektrische bakfiets voor jou en je hond? Stuur ons een mail, chatbericht of kom langs in de winkel. In onze showroom zijn jij én je hond(en) welkom om even ‘’te passen’’ en proberen. 

Een riem- of kettingaandrijving?

Bakefietsen hebben een riemaandrijving of een kettingaandrijving. De keuze hangt af van verschillende factoren, waaronder persoonlijke voorkeur, onderhoudsgemak, duurzaamheid en aanschafbudget.

Riemaandrijving biedt enkele voordelen ten opzichte van kettingaandrijving, zoals:

 • Kosten: een riemaandrijving is duurder in aanschaf, maar vraagt minder onderhoud en is daarin dus voordeliger. Moet je de riemaandrijving vervangen? Dan kan dat duurder zijn dan een kettingaandrijving. 
 • Onderhoudsarm: Riemen hoeven niet gesmeerd te worden en zijn minder gevoelig voor vuil. Lekker makkelijk! 
 • Geen roestvorming: Omdat riemen van materialen zoals rubber of carbon zijn gemaakt, zijn ze vaak niet vatbaar voor roestvorming, wat kan optreden bij kettingen als ze niet regelmatig worden onderhouden.

Aan de andere kant heeft kettingaandrijving ook zijn voordelen, waaronder:

 • Kosten en onderhoud: een kettingaandrijving is vaak goedkoper in aanschaf, maar kost meer aan onderhoud, zoals het tussentijds smeren. Moet je de ketting tussendoor vervangen? Dan is dat goedkoper dan bij riemaandrijving. 
 • Flexibiliteit: Kettingsystemen zijn vaak iets flexibeler als het gaat om aanpassingen en het gebruik van verschillende tandwielverhoudingen, wat handig kan zijn als je bepaalde eisen hebt of als je de versnellingen wilt aanpassen aan verschillende gebieden.

Kortom, zowel riemaandrijving als kettingaandrijving kunnen geschikt zijn voor een bakfiets, en de uiteindelijke keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur, het verwachten gebruik en je bereidheid om onderhoud uit te voeren. Kom je liever langs in de showroom van Fluit of telefonisch contact voor advies, wij staan altijd voor je klaar!