Alles over de beste Giant E-bikes

Giant is er voor de fietser die met plezier wil fietsen! Als toonaangevend merk over de hele wereld, combineert Giant vakmanschap, technologie en innovatief design. Giant loopt graag voorop: ze introduceerden de eerste carbon fietsen en kozen als een van de eerste voor sterke aluminium frames in een tijd dat staal de standaard was. Met de nieuwste innovaties en technieken zorgen ze dat de reis net zo lonend en plezierig is als de bestemming of prestatie, zowel voor de topsporters als voor de dagelijkse fietsers die hun boodschappen op de fiets doen. Giant is een geliefd merk onder fietsers, ook bij Fluit Tweewielers.

Populaire fietsen

Giant

Explore E+ 2
€ 2.499,- € 3.049,-

Giant

DailyTour E+ 2 BD EVO
€ 3.049,- € 3.349,-

Giant

GrandTour E+ 1 Demo
€ 2.399,- € 2.699,-

Bekijk alle

Giant E-bikes

Bekijken

Welke Giant fiets past bij mij?

 • Stadsfiets met comfort, stijl en gemak? Kies voor de Entour E+ series met slimme ondersteuning tot 300% en een comfortabel en betrouwbaar rijgevoel. Of ga voor die DailyTour E+ met weggewerkte accu in het frame.
 • Kies voor de GrandTour E+ als je langere fietstochten wilt maken, zoals op vakantie of in je vrije tijd. Dit is een fiets met uitgebreide ondersteuningsstanden, extra comfort en luxe details zoals een uitgebreide display.
 • Een sportief type? Kijk dan bij onze Explore E+ fietsen. De zithouding van deze fietsen is net zoals als bij een mountainbike en heeft een sportief uiterlijk. Deze fietsen zijn perfect voor een trekking rit of sportieve tour!
 • Ze zijn er nog; de stadsfietsen met bagagedrager voorop de fiets én achterop. De accu zit bij deze fiets achterop en dit is de ideale fiets voor kortere ritjes door de stad, naar school of naar de supermarkt. Bekijk alle Triple X E+ fietsen van Giant.

Waar let je op bij de aanschaf van een fiets?

 1. Hoelang ga je fietsen en hoeveel comfort wil je? Hou je van lange ritten, dan is wat meer vering in de fiets fijn, zoals bij de GrandTour E+ fiets. Ben je op zoek naar een fiets waar je even snel wat boodschappen mee doet, dan heb je dat wellicht minder nodig.
 2. Sportief of recreatief fietsen? Het kan een wezenlijk verschil maken of je een sportieve fietser bent of een recreatieve fietser. Een rechtopstaande zithouding is meer voor de recreatieve fietser, een sportieve voorover gebogen zithouding is perfect voor de sportieve fietser.
 3. Giant heeft fietsen voor de woon-werkverkeer fietsers en de serieuze sportfietsers die lange afstanden rijden of de bergen in gaan. Let bij de fiets op de juiste specificaties zoals actieradius van de accu, kracht van de motor en prestaties die je wilt leveren.

Welke fiets voor tijdens de vakantie en vrije tijd?

Giant heeft een paar heerlijke serie fietsen ontwikkeld die perfect zijn voor langere ritten tijdens de vakantie of in het weekend. De GrandTour E+ of DailyTour E+ zijn zeer geschikt om regelmatig langere fietstochten te maken.

De GrandTour E+ heeft de accu achterop, onder de bagagedrager. Het is een prachtige fiets met mooi gevormd aluminium frame en luxe details, zoals een overzichtelijk display, geïntegreerde dagrijverlichting en makkelijk verstelbare stuurpen. Je kan de accu van deze fiets makkelijk vervangen voor een grotere of kleinere accu, afhankelijk aan de lengte van tochten die je wilt gaan fietsen.

De DailyTour E+ serie heeft een geïntegreerde accu in het midden van de fiets, in het frame. Het is een minimalistisch strak en sportief ontwerp en toch kan je de accu er gemakkelijk af halen. Bekijk bijvoorbeeld eens de DailyTour E+ 2 BD EVO of GrandTour E+ 1

Wat is de goedkoopste Giant E-bike?

Bij Fluit tweewielers hebben we de Giant Entour E+ fietsen. Dit zijn goede kwaliteit e-bikes voor een aantrekkelijke prijs. Met deze fiets rij je met gemak en in stijl naar je werk, doe je de boodschappen of ga je er op uit om een mooie tocht te maken. Op deze fiets zitten normaliter niet vernuftige displays en de accu is zichtbaar onder de bagagedrager. Toch is dit een prachtige fiets voor degene die de dagelijkse ritjes met een e-bike wil doen! 

Welke sportieve elektrische fiets?

Welke sportieve elektrische fiets?

Giant heeft de Explore E+ series met een aantal sportieve modellen. Deze modellen hebben allemaal een trapeze frame of hoog frame. In combinatie met hun sportieve voorover geboden zit lijken de fietsen op een mountainbike en hebben ze direct een actieve uitstraling. Deze fietsen zijn zeer geschikt voor de fietser die graag mooie trekking of tour tochten maakt. Met de extra brede tubeless banden kan je met een gerust hart af en toe een nieuw pad ontdekken. Een heuveltje meer of minder? Met deze fiets geniet je optimaal van het landschap en wordt jouw kracht efficiënt omgezet in extra ondersteuning. Bekijk hier de Giant Explore+ modellen.

De accu van de Giant fiets

Veiligheid voorop bij de Giant accu’s. In plaats van gebruik te maken van één grote stroombron werkt Giant mer allemaal losse cellen die los van elkaar kracht leveren. Om elke losse cel zit brandwerend materiaal wat voorkomt dat een vonk overslaat. Deze veiligheidsmaatregel maakt samen met de rest van de maatregelen dat de accu van Giant een van de veiligste fietsaccu’s is. De accu’s worden geleverd van 300 tot 800 Wh. Op sommige fietsen is het zelfs mogelijk om een zogenaamde Extender te plaatsen van 200 of 250Wh. Dat kan fijn zijn bij langere fietsritten tijdens je vakantie of sportieve uitje.

In de framebuis

 • Betere gewichtsverdeling
 • Stijlvol, stoer en elegant
 • Accu bijna onzichtbaar
 • Vaak iets zwaarder

In de bagagedrager

 • Accu makkelijk uitneembaar
 • Goedkoper door simpelere techniek
 • Accu is zichtbaar
 • Mindere gewichtsverdeling

Welk frametype bij de Giant fiets?

 • Lage instap
 • Kies voor een lage instap of extra lage instap als je extra veiligheid wilt tijdens het op- en afstappen. Fietsen met een lage instap zijn net zo stevig.
 • Hoge instap
 • Een fiets met hoge instap vind je meestal bij de sportieve fietsen of herenfietsen. Een hoge instap geeft een sportieve uitstraling.
 • Trapeze instap
 • De trapeze instap is een frame dat schuin loopt tussen het stuur en het zadel. Dit type frame oogt ook sportiever dan de lage instap.