Welk model van de Urban Arrow past bij mij?

Laat je hier informeren en begeleiden!

Vind de fiets die bij je past Werkplaats afspraak

De Urban Arrow Family

De Urban Arrow Family is in verschillende uitvoeringen leverbaar. Welk model het beste bij jou past is afhankelijk van hoe je hem gaat gebruiken, met hoeveel kinderen (of lading) en waar je woont. De Urban Arrow Shorty is in twee modellen leverbaar welke op een andere pagina worden toeglicht.

Hieronder vind je een uitleg over de verschillen en wat ons advies is. 

Een overzicht van de actuele uitvoeringen prijzen vindt u hier.

Op zoek naar zijn compactere broertje?

Laat je verrassen door de veelzijdige Urban Arrow Shorty!

De motor, accu, display en een ketting of riem?

Motor

Ieder Urban Arrow heeft een Bosch middenmotor voor een soepele en krachtige ondersteuning. Afhankelijk van het model heeft deze 50, 75 of zefls 85Nm koppel. Dat is de kracht die de motor levert en dat merk je bij het optrekken en bijvoorbeeld bij heuvels en viaducten.

Accu

Dit heeft niets te maken met hoe ver je komt, dat is afhankelijk van de accu. Deze heeft een capaciteit van 400, 500 of 545Wh. De actieradius van een Urban Arrow is zo'n 50km op een acculading in de praktijk. Dit is uiteraard afhankelijk van het gebruik, de belading maar ook de temperatuur.

Display 

Een Urban Arrow kan uitgevoerd zijn met verschillende displays. Bijvoorbeeld een Bosch Kiox kleurendisplay waarmee ook te navigeren is (via pijl-navigatie) maar ook een Bosch Nyon display welke een full-map navigatie mogelijkheid heeft.

Let er op dat de smart-modellen soms geen display hebben af fabriek maar een LED-remote. U kunt uw fiets dan upgraden met een display (Intuvia of Kiox) of uw telefoon als display gebruiken.

Ketting of riem

Afhankelijk van de uitvoering heeft de Urban Arrow een ketting (ingepakt in een chainglider) of een Gates Carbon Belt drive. Een ouderwetse ketting rekt heel iets door gebruik. Daarom moet deze iedere beurt (normaal jaarlijks) iets worden aangespannen en worden gesmeerd. Een moderne Belt Drive heeft diverse voordelen; zo rijdt dit comfortabeler want het is soepeler en rekt deze belt alleen in het begin iets. Deze hoeft dus alleen bij de eerste onderhoudsbeurt iets te worden bijgesteld. Het nadeel is echter dat deze riem onbeschermd is en dat een wijde broek of rok tussen de riem vast kan komen te zitten

Verschillende uitvoeringen

Active Plus Connected

Voorzien van Bosch Active Plus middenmotor met 50Nm koppel en 400Wh accu. Af-fabriek voorzien van GPS-tracker en met een Kiox kleurendisplay.

Deze uitvoering is geschikt voor stads-gebruik en als u niet te lange afstanden rijdt met maximaal 2 kinderen. Perfecte en luxe basis-uitvoeringen voor normaal dagelijks gebruik op vlakke wegen. 

Performance (Essential, Essential Connected of Plus)

Meer belading en langere afstanden afleggen? Dan raden wij aan voor de performance uitoering te kizen welke meer kracht heeft (75Nm koppel) en een grotere accu (afhankelijk van de uitvoering).

In geval van de Performance Essential voorzien van een LED-remote (te upgraden met een Intuvia of Kiox display) en een ketting. In geval van de Performance Plus standaard voorzien van een Kiox display en een Gates Carbon Belt Drive.

De Performance Essential Connected modellen zijn af-fabriek voorzien van een ingebouwde gps-tracker. Op alle andere modellen is dit achteraf door ons in te bouwen. Wij bouwen dan de originele tracker van Urban Arrow op dezelfde manier in.

De Performance Plus ook leverbaar met automatische versnellingen! De zogenaamde Performance Plus Automatiq schakelt zelf en houdt heel gemakkelijk je kadans gelijk, Gemak dient de mens! En nu zonder meerprijs!

CargoLine

Meer lading of gewoon de meest krachtige motor willen voor steile klimmetjes? Maak het jezelf makkelijk met de CargoLine uitvoering met maar liefst 85Nm koppel. Voorzien van 545Wh accu en standaard voorzien van een Kiox kleurendisplay met pijlnavigatie. Deze uitvoering heeft altijd een Gates Carban Belt Drive.

Eventueel door ons te voorzien van een GPS-tracker van Urban Arrow.

Anniversary

Dit is een speciale uitvoering van de CargoLine. Motorisch hetzelfde als de CargoLine maar dan met een aantal speciale details. Standaard met 500Wh accu en Gates Carbon Belt Drive.

De Extra's: Een Bosch Nyon kleurendisplay met full-map navigatie, een verende zadelpen, lederen zadel, lederen handvaten, SuperNova achterlicht met remlichtfunctie, Supernova koplamp en in een speciale brushed aluminium kleur!

Unieke uitvoering voor iedereen die iets bijzonders wil en het beste van het beste wil uit de Urban Arrow collectie.