Blogs

« Terug naar overzicht
27-02-2023

Hoe kies je nu de juiste fiets? Lees onze 10 beste tips

De juiste fiets kiezen hangt af van meerdere factoren. Denk aan je persoonlijke smaak, het budget, de activiteiten die je met de fiets wil ondernemen en je fysieke kenmerken. Wij geven je graag 10 tips om makkelijker de juiste fiets te kiezen.

1. Bepaal je budget

Bedenk hoeveel je kunt besteden aan een fiets voordat je begint met zoeken, aangezien er fietsen zijn in alle prijsklassen. Kijk goed naar jouw behoeften en wat noodzakelijk voor jou is.

2. Bepaal wat voor soort fiets je zoekt

Kies een fiets uit in de categorie die het beste bij jouw activiteiten past. Er zijn verschillende soorten fietsen, waaronder mountainbikes, racefietsen, stadsfietsen en elektrische fietsen.

3. Kies de juiste maat fiets

Zorg ervoor dat de fiets de juiste hoogte, breedte en lengte heeft voor je lichaamslengte. Een frame dat te klein is, zal moeilijk te besturen zijn, terwijl een frame dat te groot is, te veel weerstand geeft.

4. Test de fiets voordat je hem koopt

Probeer verschillende fietsen uit om te voelen welke het beste bij je past. Maak meerdere proefritten en ervaar zelf welk type fiets het meest voor jou geschikt is.

5. Kies de juiste versnellingen

Een gemiddelde stadsfiets heeft 3 tot 8 versnellingen. Als je vaak berg op fietst, wil je misschien een fiets met meer versnellingen. Je kunt in dat geval meerdere versnellingsbereiken aanschaffen.

6. Controleer de bestuurderspositie

Zorg ervoor dat je comfortabel en ontspannen op de fiets zit. De bestuurderspositie wordt bepaald door de lengte van de fiets, het type fiets en de voorkeuren van de bestuurder.

7. Kies de juiste banden

Als je op zoek bent naar de juiste banden voor je fiets, is het belangrijk om te weten wat voor type fiets je hebt. Er zijn verschillende soorten banden beschikbaar. Maak hiervoor een proefrit.

8. Neem de veiligheid mee

Kijk naar de verlichting, remmen en reflectoren. Goede lampen zijn bijvoorbeeld zeer aan te raden als je veel in het donker gaat fietsen. Het zorgt voor veel veiligheid als je op de fiets zit.

9. Koop accessoires

Accessoires kunnen een fiets helemaal compleet maken. Denk aan een fietshelm en fietstassen. Of kies bijvoorbeeld een stijlvolle bel, of zet je fiets extra veilig neer met kettingsloten.

10. Koop bij een erkende dealer

Koop je fiets bij een erkende dealer om van garantie te profiteren. Fluit Tweewielers biedt een ruime keuze, een ruime voorraad en een ruime werkplaats. Perfect voor onderhoud, garantie en service.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze aankooptips? Of wil je graag weten welke fietsen we allemaal in ons assortiment hebben? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom in Doetinchem. Wij staan heel erg graag voor je klaar en helpen je bij jouw keuze voor de juiste fiets!