De voordelen van een e-bike

De voordelen van een e-bike

De aanschaf van een elektrische fiets is niet een beslissing die over een nacht ijs neemt. E-bikes zijn namelijk erg prijzig. Schrikt de hoge prijs je af? Dan moet je misschien wat meer te weten komen over de voordelen van deze snelle fietsen. Wij geven je genoeg redenen waarom de grote uitgave het wellicht waard is.

Een e-bike maakt fietsen nog gemakkelijker

Het grootste voordeel van de elektrische fiets, en wellicht de belangrijkste reden om er een te kopen, is dat hij fietsen enorm gemakkelijk maakt. Een ritje op een dergelijke fiets voelt alsof je continue de wind in je rug hebt. En daar heeft nog nooit iemand over geklaagd. Stap op een e-bike, trap een paar keer in de rondte, en je voelt direct hoe lekker dit fietst. Zelfs wanneer je fietsen normaliter niet zwaar vindt, is het verschil niet te ontkennen. De extra power die de elektrische fiets je geeft voelt heel natuurlijk. Je hebt de snelheid onder controle met je voeten. Net als je tijdens ‘gewoon’ fietsen ook doet. Alleen accelereert een e-bike sneller en gemakkelijker dan een gewone fiets.

Snelheid

Ondanks dat op dit moment het leven op de weg op een iets lager pitje staat, zijn Nederlanders over het algemeen een druk volk. We racen het liefst zo snel mogelijk naar de supermarkt, naar vrienden en naar ons werk. Waarom? Efficiëntie. Dat is precies iets waarde elektrische fiets je bij helpt. Dankzij de pedal assist kun je, afhankelijk van het type elektrische fiets dat je hebt, een maximale snelheid behalen van 25- of 45 kilometer per uur. Afhankelijk van hoe snel je normaliter fietst en de afstand die je moet afleggen kan de e-bike je dus wat extra minuten tijd winnen.

Gezondere levensstijl

Fietsen op een e-bike wordt vaak gezien als valsspelen. Je hoeft namelijk minder inspanning te leveren om van A naar B te komen. Toch kun je niet zeggen dat elektrisch fietsen niet goed kan zijn voor je fitheid. Wetenschappelijk onderzoek wijst namelijk uit dat Europese e-bike gebruikers meer beweging per week krijgen dan wie op een gewone fiets fietst. De e-bike maakt de drempel namelijk voor veel mensen lager om toch de fiets te pakken dan de auto. In de onderzoeksresultaten is te lezen dat mensen met een elektrische fiets vaak langere afstanden afleggen en ook vaker de fiets pakken. Ook hebben veel e-bike eigenaren ook nog een gewone fiets die ze regelmatig gebruiken. Elektrische fiets-gebruikers afschrijven als lui is dus niet zo zwart-wit te zeggen.

Geld besparen

De aanschaf van een e-bike kan een flinke hap uit je bankrekening zijn. Wie bij deze aankoop in de toekomst durft te kijken ziet echter dat deze dure aankoop op lange termijn geld besparend is. Tenminste, als je hem frequent in plaats van je auto of motor gebruikt. Het is lastig te zeggen hoeveel geld een e-bike je kan besparen. Dit is volledig afhankelijk van de afstand die je er mee aflegt en het type bike dat je koopt, en de kosten die je anders maakte voor je dagelijkse autoritjes.

Auto vervangen

Zoals hierboven ook al aangestipt kan de e-bike een goede vervanger zijn voor je auto voor bijvoorbeeld een ritje naar je werk of familie. Naast dat dit op de lange termijn misschien geld bespaart, heeft het ook een directer effect: het bespaart schadelijke CO2-uitstoor die je met een autorit de lucht in blaast.

Wil je meer informatie over onze e-bikes? Of wil je graag een offerte aanvragen? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen of langskomen in onze showroom.

Deel dit bericht