Blogs

« Terug naar overzicht
01-05-2023

Maak jouw fiets zomerklaar

De zomer is weer in aantocht en dat betekent dat het tijd is om je fiets klaar te maken voor dit warme en zonnige seizoen. Of je nu een racefiets, mountainbike of stadsfiets hebt: er zijn een aantal dingen die je moet doen om ervoor te zorgen dat jouw fiets in topconditie is en je veilig en comfortabel kunt fietsen.

Onze tips

Het eerste wat je moet doen is de banden van je fiets controleren. Als de banden versleten zijn, vervang je deze. Controleer ook de luchtdruk en vul de banden bij als dat nodig is. Ook is het belangrijk om de remmen te controleren en deze bij te stellen als dat nodig is. Hier kunnen onze specialisten je altijd bij helpen. Daarna is het belangrijk om alle bevestigingspunten te controleren om te zien of deze goed stevig vastzitten. Controleer ook of er versleten onderdelen zijn die je moet vervangen. Als je onderdelen moet vervangen, koop dan onderdelen die goed passen bij jouw fiets. Wij zijn je hier uiteraard mee van dienst. Vergeet ook niet de ketting en andere bewegende delen te wassen, waxen en smeren. Dit zorgt ervoor dat je fiets soepel blijft lopen. Controleer ook de luchtdruk in de vering en vervang eventueel versleten veren. Tot slot is het belangrijk om te controleren of de verlichting en batterijen in orde zijn. Dit kan je een hoop problemen besparen.

Veel fietsplezier!

Als je al deze stappen hebt gevolgd, is het tijd om een proefrit te maken. Doe een paar testritten om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt. Als je dus deze stappen volgt, zal jouw fiets klaar zijn voor de zomer. Je zult er zeker van zijn dat je veilig en comfortabel kunt fietsen met jouw fiets die in perfecte staat is. Geniet van de zomer en je fiets. Veel fietsplezier!