Blogs

« Terug naar overzicht
30-11-2022

Maak jouw fiets winterklaar

De winter is in aantocht. Maar regen, sneeuw en pekel zijn niet goed voor jouw fiets. Wij helpen je graag om je (elektrische) fiets winterklaar te maken, zodat je zo lang mogelijk plezier hebt van je fiets en je natuurlijk ook veilig de weg op kunt.

Onze tips

Als eerste is het belangrijk om je (elektrische) fiets goed schoon te maken. Dit doe je voor de koude winterdagen beginnen. Denk aan het reinigen van de fietsketting en andere bewegende onderdelen, het schoonmaken van het frame en het behandelen van de remmen. Ten tweede is het aan te raden jouw fietszadel lager te zetten dan in de zomer. Dit omdat het gladder is en je met jouw voeten makkelijker bij de grond kunt. Tenslotte moet je jouw fietsverlichting goed controleren aangezien het steeds donkerder is. Ook check je nog even of jouw fietsbanden geschikt zijn om op pad te gaan.

Meer informatie

Met deze tips ben jij klaar om in de winter op de fiets te stappen! Nu en in de toekomst. Wil je meer weten hoe jij jouw fiets het beste kunt beschermen tegen de koude dagen tijdens de winter? Of wil je weten welke producten wij nog meer in ons assortiment hebben? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom in Doetinchem. Wij staan heel erg graag voor je klaar.