Blogs

« Terug naar overzicht
24-06-2021

De voordelen van een bakfiets

Vooral in de grotere steden zie je ze veel. Van die fietsen met een grote bak ervoor. Een bakfiets is een transportfiets. Met deze bakfiets kun je als het ware dingen transporteren. Je kunt er de boodschappen in doen en natuurlijk kinderen in vervoeren. Een bakfiets heeft meer voordelen dan je eigenlijk zou denken. 

Vervoeren van kinderen

Kinderen kunnen prima vervoerd worden in een bakfiets. Bakfietsen hebben namelijk als het ware bankjes in de bak zitten. Hier zitten natuurlijk veiligheidsriempjes in en daar kunnen je kinderen dan veilig in zitten. Ook heb je goed zicht op de kinderen, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is. In een fietskar heb je dat bijvoorbeeld niet of minder, want dan zitten je kinderen achter je.

Goedkoper dan een tweede auto

Een bakfiets van Fluit Tweewielers is een slim alternatief voor een auto. De meeste (jonge) gezinnen hebben twee auto’s nodig, één voor het werk en de ander voor het vervoer van de kinderen. Een reguliere fiets is onhandig, want je kan niet meerdere kinderen meenemen onderweg. En wat dacht je van de kosten? Je kan overwegen om naast één auto een bakfiets te nemen in plaats van een tweede auto. Met een bakfiets los je het logistieke probleem op én bespaar je kosten. Wat dacht je van besparingen op benzine en wegenbelasting? Uiteindelijk ben je dus een stuk goedkoper uit met een bakfiets.

Bakfiets voor de boodschappen

Fluit Tweewielers zegt niet dat je de bakfiets mee moet nemen in de supermarkt, maar toch zou je kunnen zeggen dat het een alternatief is voor een boodschappenkarretje. Met een bakfiets kan je met gemak heel wat boodschappen vervoeren. Van boodschappen als flessen drinken, wasmiddel en toiletpapier, noem maar op! Boodschappen krijg je gemakkelijk mee, want er is ruimte genoeg in de bakfiets.

Zichtbaar in het verkeer

Een bakfiets is een opvallende mobiliteitsoplossing door de omvang van de bak. Hierdoor ben je goed zichtbaar in het verkeer. Waar je met een reguliere fiets nog wel eens over het hoofd gezien kan worden door een automobilist, zal dat met een bakfiets niet zo snel gebeuren. Een extra stukje veiligheid dus.

Elektrisch onderweg

Een bakfiets lijk in de eerste instantie een groot en zwaar vervoersmiddel. Maar toch fiets je gemakkelijk weg door de elektrische trapondersteuning. Hierdoor zijn bakfietsen makkelijk en licht in gebruik. Ideaal bij tegenwind, een hoge heuvel of een flinke afstand met de bakfiets. 

Wil je meer informatie over onze bakfietsen? Of wil je graag een offerte aanvragen? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen of langskomen in onze showroom.