Blogs

« Terug naar overzicht
20-08-2021

De trends van de elektrische fiets

We maken met z’n allen steeds vaker op een elektrische fiets onze fietstochten. Waarom is de populariteit van e-bikes de laatste jaren sterk toegenomen en wat zijn trends van zo’n elektrische fiets? Specialist Fluit Tweewielers zet de opvallendste trends voor je op een rij.

Betere actieradius

De technieken bij de elektrische fietsen blijven zich ontwikkelen. Vooral de laatste jaren heeft dit een vlucht genomen. Je kunt er inmiddels vele kilometers verder mee fietsen. Maar ook de batterijen wegen minder. Deze betere actieradius merk je gegarandeerd als je onderweg bent.

Meer connecties

Ook zien we een ontwikkeling qua connectiviteit. Zo staan elektrische fietsen in contact met apps op je smartphone voor onder meer navigatie of hartslagmeting. De e-bikes worden dus steeds slimmer, met onder meer een ecomodus. Onze mensen kunnen je alles over deze ontwikkeling vertellen.

Meer stijl

Elektrische fietsen worden stijlvoller door nieuw elementen. Denk bijvoorbeeld aan kabels die geïntegreerd worden in het kader. Maar ook aan batterijen die nu in het frame worden geplaatst. Daardoor zijn ze minder snel te stelen en ervaren gebruikers de fiets als stabieler.

Bredere banden

Vroeger waren fietsbanden drie centimeter breed, nu is dat eerder vijf centimeter. Dat is vooral comfortabeler. Schokken, door putten in de weg, kunnen zo beter worden opgevangen. Bredere banden hebben op dat vlak meer effect dan vering op het voorwiel.

Bezoek onze showroom

Ben je benieuwd naar de verschillende soorten elektrische fietsen? Of wil je graag je wensen met ons doornemen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek onze uitgebreide showroom in Doetinchem.