Blogs

« Terug naar overzicht
20-03-2023

5 tips voor het onderhouden van jouw fiets

Het regelmatig onderhouden van je fiets is van belang om veilig, comfortabel en efficiënt te kunnen fietsen en om de levensduur ervan te verlengen. Bekijk onze 5 tips voor het onderhouden van jouw fiets.

1. Maak de fiets regelmatig schoon

Vuil en stof kunnen ervoor zorgen dat fietsonderdelen gaan slijten. Maak de fiets daarom regelmatig schoon met een vochtige doek en eventueel afwasmiddel. Vergeet ook niet om de ketting te reinigen en te smeren.

2. Controleer de bandenspanning

Een goede bandenspanning zorgt voor betere prestaties en voorkomt dat je sneller lekke banden krijgt. Controleer daarom regelmatig de bandenspanning en pomp de banden indien nodig op tot de juiste druk.

3. Houd de ketting gesmeerd

Een goed gesmeerde ketting zorgt voor een soepelere en efficiëntere werking van de fiets. Gebruik hiervoor speciale kettingolie en breng dit regelmatig aan op de ketting. Deze olie kun je bij ons verkrijgen.

4. Controleer de remmen

Goed functionerende remmen zijn essentieel voor de veiligheid op de fiets. Controleer daarom de remblokjes en vervang ze indien nodig. Ook de kabels en remhendels moeten af en toe gecheckt worden op slijtage.

5. Bewaar de fiets op een droge plaats

Als je de fiets voor langere tijd niet gebruikt, is het aan te raden om deze op een droge plaats te bewaren om roestvorming te voorkomen. Bewaar de fiets bij voorkeur op een geventileerde plaats en bedek de fiets met een hoes.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze onderhoudstips? Of wil je graag weten welke fietsen we allemaal in ons assortiment hebben? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom in Doetinchem. Wij staan heel erg graag voor je klaar en helpen je bij jouw keuze voor de juiste fiets!