Tips bij het aankopen van een elektrische fiets

Tips bij het aankopen van een elektrische fiets

Ben je van plan om een elektrische fiets aan te kopen? De populariteit van de e-bike is enorm toegenomen en ook aantal aanbieders is gestegen. Er is volop keuze en daarom is het goed om je eerst goed te verdiepen in de mogelijkheden alvorens tot aankoop over te gaan. Lees hier onze tips.

1. Doe veel research

Research doen naar de mogelijkheden van een e-bike is erg belangrijk. Ze zijn er namelijk in vele soorten, maten, merken en prijsklassen. Bepaal eerst waarvoor je een elektrische fiets gaat gebruiken. Het maakt wel degelijk uit of je de fiets dagelijks gebruikt om 20 kilometer naar het werk te fietsen. In dat geval dient jouw fiets een goede actieradius te hebben. Gaan er ook kinderen mee op de fiets? Daar moet je ook rekening mee houden bij jouw aankoop.

2. Bepaal het budget

Elektrische fietsen zijn te krijgen vanaf ongeveer 700 euro. Ze zijn te verkrijgen tot modellen van 4000 euro. En dat is niet voor niets. Want hoe duurder de e-bike, hoe meer functionaliteiten en benodigdheden. Probeer bij de verkoper te achterhalen waarom bepaalde elektrische fietsen een bepaalde prijs hebben. Als je weet waar het prijsverschil inzit, kun je voor jezelf beter bepalen wat voor budget jij voor jouw elektrische fiets wilt betalen.

3. Maak een proefrit

Er is altijd een mogelijkheid om een proefrit te maken op jouw mogelijk nieuwe elektrische fiets. Maak hier goed gebruik van. Op deze manier kun je goed voelen of de fiets wat voor jou is. Je kunt bij ons meerdere modellen testen en natuurlijk ontdekken wat het verschil per merk is. Het is mogelijk om een kleine ronde te fietsen om de fiets te testen, maar het kan ook voor iets lange tijd zijn om de grotere afstanden uit te testen.

4. Koop bij de juiste partij

Een elektrische fiets is niet zomaar iets en hoe goed de e-bike ook is en hoeveel research je ook doet, er kan altijd iets gebeuren wat je niet voorzien hebt. In dit geval heb je te maken met de partij die jou de fiets verkocht heeft. Kies dus een fietsenwinkel waar je terecht kunt met klachten en iemand waarbij jij je op je gemak voelt. Bij ons kun je altijd terecht voor advies, over bijvoorbeeld de actieradius, de accu en de motor, maar ook service en reparatie.

Bezoek onze showroom

Ben je benieuwd naar de verschillende soorten elektrische fietsen? Of wil je graag je wensen met ons doornemen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek onze uitgebreide showroom in Doetinchem.

Deel dit bericht