Onderzoek: fietsplan stimuleert om vaker te fietsen

Onderzoek: fietsplan stimuleert om vaker te fietsen

Een fietsplan van de werkgever heeft wel degelijk effect op het fietsgedrag en op de vitaliteit van medewerkers. Dit blijkt uit onderzoek onder 150.000 medewerkers door de NFP Groep. Zij zijn gestart met de Nationale Fiets Projecten (NFP) en organiseren ieder jaar de landelijke Fiets naar je Werk Dag.

Belangrijke resultaten onderzoek

Meer dan de helft van de ondervraagde medewerkers ervaart het als positieve stimulans om vaker naar het werk te fietsen. Ruim tachtig procent geeft zelfs aan zich hierdoor vooral fitter te voelen, frisser aan de werkdag te beginnen en aan het einde van de dag het werk beter achter zich te kunnen laten. Het blijkt zelfs al dat bijna de helft van deze medewerkers al dagelijks naar het werk fietst.

Fietsplan grote stimulans

Een fietsplan houdt in dat medewerkers met belastingvoordeel via hun werkgever een fiets mogen aanschaffen. Deze kan bijvoorbeeld via het brutoloon of de vakantiedagen verrekend worden. De kosten van de aanschaf vallen binnen de vrije ruimte van de werkkostenregeling. Ruim vijftig procent van de ondervraagden beweert dat het fietsplan een stimulans is om vaker naar het werk te fietsen.

Interesse in een fietsplan?

Wij zijn uiteraard heel erg blij met de resultaten van dit onderzoek van de NFP Groep! Wil jij ook samen met jouw bedrijf naar een duurzame toekomst fietsen? Als jij ook interesse hebt in een leaseconcept via Fluit Tweewielers, kun je altijd contact met ons opnemen. We kunnen vrijblijvend de mogelijkheid voor dit unieke fietsplan met je bespreken.

Deel dit bericht


Vanwege wegwerkzaamheden aan de N317 zijn wij helaas minder goed bereikbaar dan normaal.

Vanuit de richting Doetinchem-centrum: Sla vanaf de Keppelseweg linksaf op de Energieweg en neem op de rotonde de eerste afslag rechts het Zaagmolenpad op. U slaat vervolgens op de tweede kruising rechtsaf en ziet ons op de hoek van de volgende kruising aan de linkerzijde.

Vanuit de Doesburg: Volg de omleidingsroute naar Doetinchem-Centrum en sla na de Energiebrug op de rotonde linksaf het Zaagmolenpad op. U slaat vervolgens op de tweede kruising rechtsaf en ziet op de hoek van de volgende kruising aan de linkerzijde.

Vanuit de Huet, Dichteren en onder andere Wehl: Wij zijn via de normaal gangbare wegen bereikbaar.