Onderzoek: fietsplan stimuleert om vaker te fietsen

Onderzoek: fietsplan stimuleert om vaker te fietsen

Een fietsplan van de werkgever heeft wel degelijk effect op het fietsgedrag en op de vitaliteit van medewerkers. Dit blijkt uit onderzoek onder 150.000 medewerkers door de NFP Groep. Zij zijn gestart met de Nationale Fiets Projecten (NFP) en organiseren ieder jaar de landelijke Fiets naar je Werk Dag.

Belangrijke resultaten onderzoek

Meer dan de helft van de ondervraagde medewerkers ervaart het als positieve stimulans om vaker naar het werk te fietsen. Ruim tachtig procent geeft zelfs aan zich hierdoor vooral fitter te voelen, frisser aan de werkdag te beginnen en aan het einde van de dag het werk beter achter zich te kunnen laten. Het blijkt zelfs al dat bijna de helft van deze medewerkers al dagelijks naar het werk fietst.

Fietsplan grote stimulans

Een fietsplan houdt in dat medewerkers met belastingvoordeel via hun werkgever een fiets mogen aanschaffen. Deze kan bijvoorbeeld via het brutoloon of de vakantiedagen verrekend worden. De kosten van de aanschaf vallen binnen de vrije ruimte van de werkkostenregeling. Ruim vijftig procent van de ondervraagden beweert dat het fietsplan een stimulans is om vaker naar het werk te fietsen.

Interesse in een fietsplan?

Wij zijn uiteraard heel erg blij met de resultaten van dit onderzoek van de NFP Groep! Wil jij ook samen met jouw bedrijf naar een duurzame toekomst fietsen? Als jij ook interesse hebt in een leaseconcept via Fluit Tweewielers, kun je altijd contact met ons opnemen. We kunnen vrijblijvend de mogelijkheid voor dit unieke fietsplan met je bespreken.

Deel dit bericht