Maak jouw fiets klaar voor het voorjaar

Maak jouw fiets klaar voor het voorjaar

Het voorjaar is begonnen en langzaam gaan de temperaturen omhoog. Dat betekent dat we weer naar buiten gaan voor een fietstocht. Na een lange winterperiode is ons advies om jouw fiets weer eens goed na te lopen voor je ermee op pad gaat. Lees hier onze tips om jouw fiets klaar te maken voor het voorjaar!

1. Controleer de bandenspanning

Check de bandenspanning en pomp de banden op tot de juiste druk. Een goede bandenspanning zorgt voor een veilige rit.

2. Controleer de remmen

Kijk de remmen goed na en zorg ervoor dat ze goed werken. Als de remblokjes versleten zijn, vervang ze dan. Of laat ze vervangen.

3. Smeer de ketting

Smeer de ketting met fietskettingolie om ervoor te zorgen dat hij soepel loopt. Veeg de overtollige olie af met een doek.

4. Controleer de verlichting

Check of alle verlichting goed werkt. Vooral als je vaak in het donker fietst. Vervang de batterijen indien nodig of repareer het licht.

5. Controleer de versnellingen

Onderzoek of de versnellingen soepel schakelen en niet overslaan. Als er problemen zijn, laat het dan door onze monteurs repareren.

6. Controleer de zadelhoogte

Zorg ervoor dat de zadelhoogte juist is ingesteld. Een te lage of te hoge zadelhoogte kan leiden tot oncomfortabel fietsen en letsel.

7. Controleer de staat van de fiets

Loop de staat van de fiets goed na en kijk of er geen losse of kapotte onderdelen zijn. Vervang deze indien nodig.

8. Maak de fiets schoon

Maak de fiets goed schoon met een vochtige doek en controleer of er geen vuil of roest is. Roest kan leiden tot schade aan de fiets en onderdelen.

Veel fietsplezier!

Met deze stappen zou je fiets klaar moeten zijn voor het voorjaar. Als je nog twijfels hebt over de staat van je fiets, neem dan contact met ons op om deze te inspecteren en eventuele reparaties uit te voeren. Veel fietsplezier!

Deel dit bericht