Het zomerproof maken van je elektrische fiets

Het zomerproof maken van je elektrische fiets

Het is zomer en dit zorgt ervoor dat plezierfietsers hun elektrische fiets uit de schuur gaan halen. Daarom is het verstandig om wat extra onderhoud te doen aan de snelle fiets, voordat er weer gebruik van gemaakt gaat worden. Wij helpen je daarom herinneren aan een aantal dingen die je kunt doen om je e-bike klaar te maken voor een fietstocht in de zomerzon.

Bandenspanning controleren

Het is belangrijk om een goede bandenspanning te hebben. Dit zorgt namelijk voor extra stabiliteit op de weg. Het hebben van een goede grip op het wegdek maakt het fietsen makkelijker en soepeler. Daarom moet er voordat je de weg op gaat altijd gecheckt worden hoe het gaat met de bandenspanning gaat. Het kan namelijk zijn dat er iets scherps in een van de banden prikt, wat ervoor kan zorgen dat de band beschadigd. 

Accu buiten hoge temperaturen houden

De accu van een e-bike is erg gevoelig voor temperaturen. Daarom wordt door ons aangeraden om erop te letten dat de accu van de elektrische fiets binnen een temperatuur van 5 tot 45 graden Celsius blijft. Ons advies is daarom om de accu niet in het zonlicht te leggen of op te laden. Zonder dat je het door hebt kan dit de accu namelijk erg overhitten.

Remmen controleren

Onze elektrische fietsen hebben remschrijven. Het is de bedoeling dat deze lang meegaan, maar ze moeten wel specifiek onderhoud krijgen. Dit verschilt weer per type remmen en fiets. Voelen de remmen van je elektrische fiets niet helemaal prettig aan? Twijfel dan niet en breng je elektrische fiets langs bij onze werkplaats. Het is namelijk niet verstandig om met een e-bike met minder goed werkende remmen de weg op te gaan. 

Schoonmaken en schoonhouden

Het is belangrijk om je elektrische of gewone fiets schoon te maken voordat je erop gaat fietsen. Ook al wordt de fiets niet altijd even intensief gebruikt. Het regelmatig schoonmaken van een elektrische fiets zorgt ervoor dat de fiets langer meegaat. Daarbij rijden de fietsen prettiger als ze schoon zijn. Waarschijnlijk bespaart het regelmatig schoonhouden van de e-bike je zelfs nog een onderhoudsbeurt.  

Ben je benieuwd naar onze elektrische fietsen? Je bent van harte welkom in onze uitgebreide showroom in Doetinchem.

Deel dit bericht


Vanwege wegwerkzaamheden aan de N317 zijn wij helaas minder goed bereikbaar dan normaal.

Vanuit de richting Doetinchem-centrum: Sla vanaf de Keppelseweg linksaf op de Energieweg en neem op de rotonde de eerste afslag rechts het Zaagmolenpad op. U slaat vervolgens op de tweede kruising rechtsaf en ziet ons op de hoek van de volgende kruising aan de linkerzijde.

Vanuit de Doesburg: Volg de omleidingsroute naar Doetinchem-Centrum en sla na de Energiebrug op de rotonde linksaf het Zaagmolenpad op. U slaat vervolgens op de tweede kruising rechtsaf en ziet op de hoek van de volgende kruising aan de linkerzijde.

Vanuit de Huet, Dichteren en onder andere Wehl: Wij zijn via de normaal gangbare wegen bereikbaar.