Handige fietstips deze zomer!

Handige fietstips deze zomer!

De zomer komt eraan! Eén van de leukste zomeractiviteiten is een fijne fietstocht. Een belangrijke voorwaarde is wel dat je fiets in orde is natuurlijk. Daarom is dit hét moment om je fiets zomerklaar te maken met een grondig onderhoud. Wij sommen alvast enkele tips op.

1. Poetsen

Vul, na een lange rustperiode, een emmer met warm water en doe er een beetje afwasmiddel bij. Maak vervolgens gebruik van een doek om je fiets helemaal te reinigen. Gebruik absoluut geen bijtende of chemische middelen zoals chloor of ammoniak.

2. Banden

Kijk vervolgens je bandenspanning na en pomp de fietsbanden op indien noodzakelijk. Ga ook na of er geen slag in je wiel zit. Dat is namelijk niet alleen slecht voor je banden zelf, maar het fietst ook zeer onaangenaam.

3. Ketting

Normaal ontvet je eerst de ketting, waarna je hem weer kunt insmeren met smeermiddel. Draai zowel tijdens het ontvetten als het invetten met je ketting zodat je deze helemaal onder handen genomen wordt.

4. Remmen

Je mag zeker niet vergeten om de remmen van jouw fiets af en toe te testen. Het zijn immers één van de belangrijkste onderdelen van je racefiets, mountainbike of stadfiets. Let hierbij goed op de remkabel.

5. Lichten

Het is altijd essentieel dat je fietslichten in orde zijn en dat je zichtbaar bent. Kijk dus zeker na of je lichten nog werken en vervang eventueel de batterijen. Zo ben je altijd zichtbaar, ook als de fietstoch nét even wat langer duurt.

6. Controle

Controleer als laatste of alle kabels nog heel zijn, of er roestplekken op je fiets zitten en of alle bouten en moeren goed zitten en niet roesten.

Heb je zelf weinig verstand van het goed onderhouden van jouw fiets? Laat het dan liever over aan een specialist. Je bent zes dagen in de week van harte welkom in onze werkplaats voor advies, onderhoud en reparatie. Neem van tevoren wel even contact met ons op.

Deel dit bericht